Toegestane groenten

 

Niet toegelaten groenten
Beperkt toegelaten groenten 
(200 gr)
Toegelaten groenten
Aardappel
Aubergine
Andijvie
Artisjok
Bloemkool
Asperge
Doperwt
Broccoli
Bieslook
Flageolet
Champignon
Bleekselderij
Groene selder
Groene kool
Chinese kool
Kikkererwt
Koolrabi
Courgette
Knoflook
Paardebloem
Komkommer
Knolselder
Paprika (rood)
Paprika (groen)
Linzen
Prei
Peterselie
Pastinaak
Raap
Postelein
Pompoen
Prinsessenboon
Radijs
Rode biet
Tomaat
Rode kool (rauw)
Rode bonen
Rammenas
Sla
Sojaboon
Witte kool
Snijbiet
Schorseneer
Sojascheuten
Snijboon
Spruit
Rabarber
Spinazie
Suikermaïs
Tuinkers
Ui
Veldsla
Witte boon
Venkel
Wortel
Waterkers
Witloof
Mogelijke bereidingswijzen van de toegelaten groenten
De toegelaten groenten mogen op verschillende manieren klaargemaakt worden:
  • Verwerkt in een salade
  • In papillot
  • Gestoomd, gekookt, gestoofd zonder vetstof
  • Natuur
  • Op smaak brengen met:
Zout ( Grof zeezout ), peper
Kruiden, aromaten
Ui en knoflook als specerij
Citroensap
Sojasaus zonder suiker
Azijn ( geen Balsamico )
Mosterd ( 2 koffielepels per dag ) Olijfolie ( eerste koude persing )
Koolzaadolie, zonnebloemolie